مشاوره رایگان حقوقی وکیل در مشهد

مشاوره حقوقی رایگان در مشهد

تماس: 09151506219

مفتخریم بهترین مشاوره حقوقی رایگان را در دسترس مخاطبین و مراجعین محترم قرار می دهیم. سیستم پاسخگویی، شما  عزیزان را با بهترین مشاوران  حقوقی در مشهد مرتبط می سازد و در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، شما را به بهترین وکیل حوزه مربوطه، ارجاع خواهد داد.

این خدمت، به شما کمک می‌کند تا حقوق و تعهدات خود را در مقابل موضوعاتی همچون: قراردادها، مسائل خانواده، ملکی و جنایی، بهتر و بیشتر شناخته و به آن دست یابید.

برای مشاوره حقوقی رایگان  با وکیل پایه 1 در زمینه های:

_ مشاوره رایگان در زمینه انحصار وراثت

–مشاوره رایگان در زمینه حقوقی طلاق

–مشاوره رایگان در زمینه نفقه

–مشاوره رایگان در زمینه چک

–مشاوره رایگان در زمینه کلاهبرداری

– مشاوره حقوقی با وکیل

–مشاوره رایگان در زمینه چگونگی ثبت شرکت با مسئولیت محدود

– مشاوره حقوقی ملکی

–مشاوره رایگان در زمینه نوشتن قرارداد بانظارت وکیل

–مشاوره رایگان در زمینه مراحل وصول مطالبات

– مشاوره حقوقی خانواده

– مشاوره حقوقی وصول مطالبات

– بهترین مشاوره حقوقی مهریه

–مشاوره رایگان در زمینه طلاق توافقی

–مشاوره رایگان در زمینه امور قراردادها

–مشاوره رایگان در زمینه امور شرکتهای تجاری

می توانید با شماره 09151506219 تماس بگیرید.

تعریف دعاوی حقوقی ، عناصر تشکیل دهنده و شرایط اقامه آن
تعربف دعوی حقوقی:
عبارت از عملی که برای تثبیت حقی انجام می شود یعنی حقی که مورد تجاوز یا  انکار قرار گرفته است به بیان ساده تر مراجعه ی شخصی به دادگاه های دادگستری و ادعای مطالبه حقی از طرف او علیه دیگری به جهتی ازجهات قانونی؛
سپس ابلاغ به خوانده وشروع رسیدگی به آن در دادگاه
دعاوی حقوقی به اموال یا به اشخاص مربوط می شوند به طور کلی موضوعاتی هستند که در قانون مدنی مطرح شده اند ازجمله :اموال ومالکیت قراردادها امور مربوط به خانواده از قبیل مهریه طلاق نفقه و موضوعات مربوط به ارث و غیره …
عناصر دعوا :
۱- طرفین دعوا (خواهان – خوانده)  ۲- موضوع دعوا ۳- سبب یا اسباب دعوا
ا- طرفین دعوا
الف- خواهان: مدعی است؛ کسی که ادعا دارد حقی از او توسط غیر سلب شده به شکل غیرقانونی حال ممکن است شخص حقیقی و یا حقوقی(مثل شرکت ها) بوده و بیش از یک نفر باشد.
ب-  خوانده : در قانون آیین دادرسی مدنی به این شخص می گویند مدعی علیه – کسی که علیه او ادعای حقی شده خوانده دعوا ممکن است شخص حقیقی یا  حقوقی و نیز ممکن است بیشتر از یک نفر باشد
۲-موضوع دعوا :
همان حقی است که بین خواهان و خوانده مورد نزاع واقع شده در قانون آیین دادرسی مدنی به مجموعه ادعاهای خواهان و خوانده می گویند مثل مطالبه اجرت  المثل ملک
۳- سبب یا اسباب دعوا:
سبب یا اسباب وجود حق را ثابت می کند شخصی که ادعای حقی می کند و مدعی است شخص دیگری حق او را مورد تضییع و انکار قرارداده باید اسباب ایجاد حق خود را در دعوا بیان کند مثلاً با استفاده از  ماده ۱۴۰ قانون مدنی  بگوید که تملک ملک در دست وی از طریق :
۱- احیای اراضی موات و حیازت اشیای مباحه ،۲- به وسیله ی عقود و تعهدات ؛ ۳-به وسیله ی اخذ به شفعه ؛ ۴-به ارث؛ بوده که مورد تجاوز قرار گرفته است.
حال برای اقامه دعوا و مطالبه حق و حقوق باید دادخواست ارائه شود ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی مقرر می دارد شروع رسیدگی در دادگاه مستلزم تقدیم دادخواست می باشد بنابراین مدعی حق باید دادخواستی تنظیم کند که حاوی شرایط ماده ۵۱ قانون آیین دادرسی مدنی باشد ماده یاد شده اشعار می دارد :
دادخواست باید به زبان فارسی در روی برگهای چاپی مخصوص نوشته شده و حاوی نکات زیر باشد:
۱-نام ، نام خانوادگی ،نام پدر ،سن ،اقامتگاه و حتی الامکان شغل خواهان ؛
تبصره درصورتی که دادخواست توسط وکیل تقدیم شود مشخصات وکیل نیز باید درج گردد
۲- نام ، نام خانوادگی ،اقامتگاه و شغل خوانده
۳-تعیین خواسته و بهای آن مگر اینکه تعیین بها ممکن نبوده و یا خواسته مالی نباشد(خواسته دعوی)
۴-تعهدات و جهاتی که به موجب آن خواهان خود را مستحق مطالبه می داند به طوری که مقصود واضح و روشن باشد(اسباب دعوی )
۵-آنچه خواهان از دادگاه درخواست دارد
۶-بیان ادله و وسایلی که خواهان برای  اثبات ادعای خود دارد از اسناد و نوشتجات و اطلاع مطلعان و… (دلایل اثباتی )
۷-امضای دادخواست دهنده
ماده ۹۸ قانون آیین دادرسی بیان می دارد شکایت به معنای تحقق دعوی نیست زیرا امکان دارد شخص پس از  ثبت دادخواست یا شکایت و قبل از ابلاغ به خوانده و شروع رسیدگی دادخواست یا شکایت خود را مسترد کند.
قانون بین استرداد دعوا و دادخواست تفکیک قائل شده؛
خواهان می تواند تا اولین جلسه دادرسی دادخواست خود را مسترد کند در این صورت دادگاه قرار ابطال دادخواست صادر می نماید و اینکه خواهان میتواند تا زمانی که دادرسی تمام نشده دعوای خود را استرداد کند در این صورت دادگاه قرار رد دعوا صادر می نماید.

 صلاحیت دادگاه ها

۱- صلاحیت ذاتی : 
تحت هیچ شرایطی اشخاص نمی توانند رسیدگی به دعوا را بخواهند به دادگاه های غیرصالح ببرند بعنوان مثال در دعاوی مربوط به مطالبه خسارت وارده به ملک فقط می توان در دادگاه های حقوقی محل وقوع ملک مطرح و پیگری کرد
۲- صلاحیت محلی یانسبی:
خواهان بین چند دادگاه ؛مخیر به طرح دعوا است مثل دعاوی مربوط به تعهدات قراردادی که خواهان می تواند در محل اقامت خود یا انعقاد قرارداد یا محل اقامت خوانده طرح کند.
تعداد قضات رسیدگی کننده به دعاوی در دادگاه های حقوقی
دعاوی حقوقی در دادگاه بدوی با یک قاضی رسیدگی می شود ولی اگر رای دادگاه بدوی قابل تجدیدنظرخواهی باشد در دادگاه تجدیدنظر استان با تعدد قاضی (یک رئیس و دو مستشار) رسیدگی می شود نظر اکثریت ملاک صدور رای است لازم به ذکر است که رسیدگی در دادگاه های تجدیدنظر مانند دادگاه های بدوی به صورت ماهوی است یعنی امکان تشکیل جلسه رسیدگی و دعوت از اصحاب دعوا وجود دارد و رسیدگی در دیوان عالی کشور با تعدد قضات ولی به صورت شکلی است (یعنی مطابقت احکام با قانون)

سوال اینجاست زمانی که قصد پیگری دعاوی خود را داشته باشید باید به کدام دادگاه مراجعه کنید؟

ابتدا به تعریفی از دادگاه حقوقی می پردازیم: 
همان طور که از نام آن مشخص است به مسائل حقوقی رسیدگی می کند یعنی زمانی که دعوای حقوقی مطرح می شود و افراد برای گرفتن حق خود و جبران خسارات ناشی از تضییع حقوق خود به دادگاه ها مراجعه می کنند نه برای شکایت از جرم و مجازات .
دادگاه عمومی براساس قانون در محل هایی که رئیس قوه قضائیه تشخیص می دهد تشکیل می گردد دادگاه های عمومی حقوقی صلاحیت رسیدگی نخستین به تمامی دعاوی و امور حقوقی(غیرکیفری) را دارند مگر دعاوی که قانون در صلاحیت مرجع دیگری قرارداده باشد مثل دعاوی خانواده ،اصل بر صلاحیت دادگاه عمومی است.
انواع دادگاه های حقوقی:
دادگاه های عمومی – دادگاه انقلاب – دادگاه تجدیدنظر – دیوان عالی کشور
به دو طریق می توان از آراء دادگاه ها شکایت کرد:
۱- طرق عادی شکایت از آراء : الف- واخواهی  ب- تجدیدنظرخواهی
الف-واخواهی:
واخواهی مخصوص احکام غیابی است . رایی غیابی است که خوانده یا وکیل یا قئم مقام یا نماینده قانونی آن در هیچ یک از جلسات حاضر نبوده و به طور کتبی نیز دفاع ننموده باشد و یا اخطاریه ابلغ واقعی نشده باشد.
یعنی در شرایطی که یک حکم غیابی از دادگاه صادر شود خوانده دعوای نخستین می تواند در مهلت مقرر تقاضای واخواهی کند لذا تمامی احکام غیابی قابل واخواهی هستند مگر در قانون خلاف آن ذکر شده باشد .
( هیچکدام از قرارهایی که توسط دادگاه ها صادر می شوند قابل واخواهی نیستند مثل قرار رد دادخواست یا ابطال دادخواست)
بر اساس ماده ۳۰۶ قانون آیین دادرسی مدنی مهلت واخواهی برای افراد مقیم کشور ۲۰ روز و برای افرادی که خارج از کشور هستند دو ماه از تاریخ ابلاغ واقعی می باشد .
البته این ماده استثناء دارد و آن اینکه اگر واخواه اثبات نماید که علت عدم واخواهی در مدت مذکور به علت عذر موجه بوده و عذر موجه را ضمن دادخواست خود اعلام نماید در این صورت دادگاه در صورت پذیرش ادعای وی قرار قبولی دادخواست را صادر می نماید.
ب- تجدیدنظرخواهی: اعتراض به رای دادگاه نخستین است که باید طرفین در مهلت مقرر تجدیدنظرخواهی کنند اصولا اراء دادگاه ها قابل تجدیدنظرخواهی است مگر قانون استثنا کرده باشد.
بر اساس ماده ۳۳۶ قانون آیین دادرسی مدنی مهلت تجدیدنظرخواهی برای افراد مقیم کشور ۲۰ روز و برای افرادی که خارج از کشور هستند دو ماه از تاریخ ابلاغ می باشد.
۲- طرق فوق العاده شکایت از اراء:
الف: فرجام خواهی  ب- اعاده دادرسی  ج – اعتراض شخص ثالث
الف- فرجام خواهی:
دیوانعالی کشور رای صادر شده را با مقررات  قانونی  و موازین شرعی تطبیق می هد و در نهایت ان را تایید یا نقض می کند در صورتی که دادگاه رای را نقض کند برای رسیدگی مجدد پرونده را به دادگاه هم عرض یا دادگاه صادر کننده رای قبلی اعاده می کند .
ب- اعاده دادرسی:
همان مرجعی که رای را صادر کرده است در صورت وجود شرایط مقرر در ماده ۴۲۶  قانون آیین دادرسی مدنی  دوباره آن را بررسی می کند به عنوان مثال پس از صدور حکم در دادگاه اثبات شود حکم دادگاه مستند به اسنادی بوده جعلی بودن ان اسناد پس از صدور رای ثابت شده است.
ج- اعتراض ثالث:
  علی رغم اینکه آراء دادگاه ها در مورد طرفین دعوا صادر می شود و اصطلاحا اثر نسبی دارد اما گاهی نسبت به شخص دیگری که در دعوا دخالتی نداشته اثاری به بار می آورد به همین دلیل کسی که از این حکم اثر می پذیرد می تواند به این حکم اعتراض کند .
با توجه به مطالب فوق الذکر و اهمیت موضوعات حقوقی افراد متعددی جهت کسب اطلاعات حقوقی در زمینه دعاوی چک سفته الزام به تنظیم سند رسمی و … به موسسه حقوقی چتر عدالت ایرانیان مراجعه مینمایند که با تعیین وقت اختصاصی با وکیل متخصص مشاوره حقوقی خود را در این زمینه کسب می نمایند.
بدیهی است که داشتن مشاوره حقوقی باسواد و متعهد می تواند راه گشای مشکلات موجود باشد.

مشاوره حقوقی رایگان در مشهد

تماس: 09151506219